Ha legjobb barátunk kedvében szeretnénk járni, kínáljuk kacsamellel, és almás burgonyapürével! A recept elkészítése gyerekjáték, sikere garantált.
Kutyajó recept almából, burgonyából és kacsahúsból
A fenséges házi kutyaeledel elkészítéséhez vegyünk:
-
egy közepes kacsamellet
-
egy közepes almát
-
egy kisebb burgonyát
|
gyertyafényes vacsora |
valamint egy fazekat, egy serpenyőt, egy kevés sót és némi vizet.
A meghámozott burgonyát és az almát főzzük puhára, és pürésítsük némi főzővíz hozzáadásával. A kifilézett kacsamellet fedő alatt, szelíd lángon süssük puhára. Az elkészült húst egy csipet sóval ízesítsük, és vágjuk apró darabokra. A püréből formázzunk halmot, a közepébe vájjunk egy lyukat, és halmozzuk bele a húst. Majd az egészet öntsük nyakon a visszamaradt kacsaszósszal, és tálaljuk izgatottan csaholó ebünknek.
|