Hozzávalók: 1 bögre víz • 1/4 bögre olívaolaj • 2 bögre durumbúzaliszt • 1/2 bögre zabpehely • 1/4 bögre árpaliszt • 1/4 bögre szárított, darált leveszöldség (hagyma és fokhagyma kivételével) • 1/4 bögre élesztő granulátum (pl. Trixie) • 1és 1/2 teáskanál szárított élesztő.
Kenyérsütőben, vagy robotgéppel keverd össze a tésztát. Mikor kész, oszd 2-4 részre, hogy könnyebben dolgozhass vele. Nyújtsd ki a tésztát – ha kicsi kutyád van – kb. 3-4 milliméteresre, ha nagytestű, akkor 1 centiméteresre. Süteménykiszúróval készíts formákat belőle (csont alakút sajnos nem találtunk, viszont kutya formájút pl. a www.ajandekozon.hu oldalon), és zsírpapírral bélelt tepsiben, szobahőmérsékleten, 45-60 percig hagyd kelni a tésztát.
Langyos sütőben – kb. 150 fokon egy órán keresztül süsd, míg elég kemények lesznek a kutyasütik. Zárd el a sütőt, és éjszakára hagyd még száradni benne sütiket.
Jól záródó fémdobozban, száraz, hűvös helyen 30 napig tárolhatod, vagy le is fagyaszthatod.
|