Hozzávalók: 8 evőkanál kukoricaolaj •
2 kg csirke farhát és/vagy nyak • 4 liter víz • 2 nagy bögre aprított kelbimbó • 2 nagy bögre karikára vágott sárgarépa • 5 szál petrezselyem • 3 liter víz.
Egy fazékban vagy serpenyőben melegíts fel 4 evőkanál olajat, add hozzá a csirkedarabokat, pirítsd aranybarnára minden oldalon, és tedd ki egy tálba.
Az olajhoz önts egy csésze vizet, és erős tűzön forrald fel. (Ebből lesz a pecsenyelé.) Közben a megpuhult csirkéről kapargasd le a barna részeket, add a pecsenyeléhez, és öntsd a csirkedarabokra.
A maradék olajat melegítsd fel a fazékban, add hozzá a kelbimbót, a répát, és párold míg a kelbimbó üvegessé válik. Add hozzá a félretett – pecsenyelével leöntött – csirkét, a petrezselymet, forrald össze, majd közepes lángon párold tovább körülbelül 2 órán keresztül.
Ha kihűlt, szedd le a zsírt a tetejéről, és adagonként tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
Ha levesként akarod kínálni, vedd ki a csirkedarabokat, és tegyél bele főtt zöldségeket vagy kutyatésztát.
|