Hozzávalók: 1,5 kiló húsos marhacsont • 1/2 börge víz • 1 bögre kelbimbó feldarabolva • 1 bögre aprított zeller • 1 bögre felkarikázott sárgarépa • 1/4 bögre paradicsompüré vagy 3-4 passzírozott paradicsom • 4 szál petrezselyem • só.
Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. A marhacsontokat tedd egy nagy tepsibe, és néhányszor megforgatva süsd egy órán át, míg minden oldaluk szépen megpirul. Nincs szükség hozzáadott zsiradékra.
A legjobb ha a tepsi alján csöpögtető rács is van, így a felesleges zsiradék lecsöpöghet. (Ne öntsd ki!)
Egy nagy fazékban közepes láng fölött melegíts fel egy kevés olajat. Add hozzá a kelbimbót, a zellert, a sárgarépát, és folytonos keverés közben addig párold, míg a kelbimbó üvegessé válik. Ekkor mehet hozzá a sült marhacsont, a lecsöpögött zsiradék, a paradicsompüré, a petrezselyem, a víz és a só.
Erős tűz fölött forrald össze a hozzávalókat, majd lefedve, takarékon párold körülbelül 2 órán át. Végül hagyd kihűlni, a zsírt szűrd le a tetejéről, és adagonként fagyaszd le.
A keveréket használhatod erőlevesként. Amikor előveszed, melegítsd fel, és önts bele némi száraztápot. Kutyád imádni fogja.
|