Hozzávalók: 1 kiló csont nélküli bárány, felkockázva • 2 liter víz • 1/2 csésze árpa • 2 evőkanál szójaszósz • 6 szem feketebors • 2 felaprított kelkáposzta • 4 sárgarépa felkarikázva • 2 zeller felkockázva • 4 evőkanál aprított petrezselyemzöld.
Használj nagy fazekat. Tedd bele a bárányt és a vizet a fazékba, és forrald fel. Add hozzá az árpát, a szójaszószt, és közepes lángon párold 40-45 percig.
Szűrd le a lé felszínéről a zsírt, majd add a leveshez a kelkáposztát, a sárgarépát, a zellert, és takaréklángon körülbelül 1 órán keresztül főzd tovább. Az utolsó 30 percre add hozzá a káposztát is, majd hagyd kihűlni, és csak ekkor tedd bele a petrezselyemzöldet.
Körülbelül 2 liter levest kaptál.
|