Hozzávalók: 3 szem burgonya héjastul, felkockázva • 4 bögre víz • 3 evőkanál étolaj • szegfűszeg • összenyomott fokhagymagerezd • 1 fej kelkáposzta felvágva • 6 bögre friss/mirelit kukorica • másfél bögre bab • másfél bögre tej • só • bors.
A vizet öntsd egy fazékba, és közepes láng fölött forrald fel. Amikor forrni kezd, add hozzá a krumplit, tedd a lángot takarékra, és addig főzd, míg a krumpliszemek puhák lesznek. Ez körülbelül 15 perc. A krumplit szedd ki, tedd félre.
Az olajat egy nagy fazékban melegítsd fel, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Párold míg a káposzta üveges lesz. Ekkor add hozzá a kukoricát, főzd további 3-4 percig. Végül forrald össze a krumpli főzővizével és a babbal.
Tedd a lángot takarékra és főzd tovább a levest, míg a kukorica megpuhul.
Törd össze a krumplit, és keverd el a tejjel. Sűrítsd be vele a levest, és szükség szerint ízesítsd sóval, borssal.
Körülbelül 2 és fél liter levest kapsz.
Jó Étvágyat !
|